2009. szeptember 29., kedd

már karácsonyi ajándék :-)

A drága kisöcsém, aki 22 éves, él-hal a South Parkért, szinte minden részét látta már...

munka közben :-D


Kitaláltam, hogy a 1,5 személyes ágyára varrok egy nagyon szép, Szauszos ágytakarót.
Ez volt az alap kiindulópont, amikor kitaláltam ezt ajándékként :-D
Az ágytakaró minimum mérete 120 x 215 cm.

A kép egyértelműen a buszmegállóban álldogáló Cartman, Kyle, Stan és Kenny lesz :-D3 napja kezdtem el a takarót.
Először a srácokról csináltam megfelelő méretben sablonokat, majd ugyanezt kivágtam egy vastag vászon vagy esetleg karton anyagból.Aztán elkezdtem a nagyobb részek befedését, majd a kisebbeket, odafigyelve arra, hogy ne a nadrág legyen a kabátra varrva, vagy pl. a kabát a fejre.

Fázisfotókat is készítettem nektek, hogy lássátok, hogy is készül ez a remekmű. Szerintem igazán élethűek a srácok, szinte a szinekben sincs nagy eltérés.

Akkor jöhetnek a képek, sorban a skacokról:

elsőként Kennyt csináltam, ez volt a legkönnyebb, nem is kérdés; nem sok varrni való van rajta...

... csak a fejrésszel volt egy kis vacakolás, hogy szépen íveljen...... a kapucnija és egyéb íveket pedig fekete hímzőcérnával tettem látványosabbá...... és a kész Kenny :-)Majd úgy gondoltam, legyen nehezebb, és Kyle-t választottam. A sapijával elvacakoltam egy kis időt, de azért kész lett. Itt még kicsit gnómnak néz ki, a végén még megemeltem a sapiját kicsit, mert túl kicsinek bizonyult...... a letűzés látható a sapija fülvédőjén ...... a kész Kyle, már a takaróhoz tűzve, próba képpen, ezért túnhet kicsit még mindig gnómnak, de ha kész a takaró, majd látható, hogy tökéletes :-D


Aztán a dagi és mindig undok Cartman következett. Meggyűlt a sapija bojtjával a bajom, de azért összehoztam valahogy, nagysokára... kész is van Cartman, szintén már a takaróhoz tűzve.

És végül Stan jött, aki hamar kész lett, nem volt rajta semmi nehézség sem. Ő is a takaróhoz tűzve.


Végre elkészült mind a 4 figura, amikor áthívtuk öcsémet, hogy dvd-zzen velünk.

Eddig akárhányszor átjött, mindig gondosan eltüntettek minden jelet a takaróval kapcsolatban, de ma nem, ma sikerült meglátnia. Na azért hozzáteszem, hogy kicsit kutatott is, mert olyan ismerős formája van annak ott, és megnézte :-( Nos lebuktam, de a lényeg, hogy nagyon tetszett neki, igaz, azt mondta, beteg vagyok, de hát ezt arra értette, hogy túlon-túl kreatívos vagyok már... :-D

Másnap megcsináltam a táblát is, ami Cartman mellett áll. Srácok feltűzve a takaró-alapra, már csak a háttér kivarrása van hátra, és az egyéb minták bevarrása. Itt a sablonnal együtt látható:Itt pedig a félig kész mű, már csak le kell varrni a tűzéseket, sarkokat csinálni, és KÉSZ.Még tervben van hozzá egy Kulabácsi alakú fejpárna,és egy díszpárna vagy az öcsém párnájára huzat, amin Butters lenne látható,ezek még tervek, majd lesznek képek is...

Folyt. köv. pár nap múlva...

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Üdv az olvasóim között. :) Ez az ágytakaró nagyon tuti. Kész van már azóta? Megnézném teljes méretben, nem kis munka. :)

  VálaszTörlés
 2. Szia Dóri!
  Holnap lesz kész a hobby asztalom, és akkora lesz a takaró, hogy csak franciaágyon lehet majd gombostűzni, de szerintem a héten meglesz, és akkor majd rakok fel képeket :-)
  Ha kész van, nincs akadálya, hogy megnézhesd :-)

  VálaszTörlés